Спосіб виморожування соняшникової олії - Садовничий, Георгій Володимирович; Гладкий, Федір Федорович; Чумак, Ольга Петрівна; Нетреба, Анна Олексіївна; Литвиненко, Олена Анатоліївна; Шкаляр, Тетяна Георгіївна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2015)
Спосіб виморожування соняшникової олії включає стадію охолодження олії з подальшою фільтрацією суспензії олія-воскоподібні речовини. Олію охолоджують з температури 95-105 °C до 12-15 °C за 60-80 хв. Фільтрацію здійснюють за допомогою волокнистих полімерних фільтруючих матеріалів.
Keywords: патент; корисна модель; охолодження; фільтрація; олія-воскоподібні речовини; суспензія