Жученко, Анатолій ІвановичМіщенко, Катерина Юріївна2015-11-242015-11-242015Жученко А. І. Постановка задачі автоматичного управління сокоочисним відділенням цукрового виробництва / А. І. Жученко, К. Ю. Міщенко // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Механіко-технологічні системи та комплекси. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2015. – № 22 (1131). – С. 31-34.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/18372В даній роботі проаналізовано техніко-економічні показники, які можуть бути використані як критерії оптимального керування сокоочисного відділення цукрового виробництва. Обрано та обґрунтовано критерій, який в більшій мірі характеризує роботу відділення та сформульовані обмеження як на якісні показники продукту, так і на керувальні дії. Визначена задача оптимального керування сокоочисного відділення цукрового заводу.In the article it is analyzed a large number of works that focus on process automation of juice purifying section of sugar factory. Possible ways of forming optimality criterion, which showed its advantages and disadvantages, and limitations that help get products to the required quality are analyzed. The selected optimal criterion in the most fully includes the process parameters and the most important indicators of the juice quality in juice purifying section.ukкритерій оптимального керуванняобмеженнязадача керуванняsugar productioncontrol problemlimitПостановка задачі автоматичного управління сокоочисним відділенням цукрового виробництваFormulation of the problem of automatic control of juice purifying section of sugar productionArticle