Експериментальна оцінка впливу хмарності на коливання потужності фотоелектричної системи - Махотіло, Костянтин Володимирович; Косатий, Дмитро Михайлович (НТУ "ХПІ", 2014)
Проаналізовано архівні дані про роботу дослідної фотоелектричної системи в м. Харків та досліджено вплив хмарності на продуктивність фотоелектричної системи. Отримано оцінки впливу хмарності на добове вироблення електроенергії та на коливання потужності фотоелектричної системи.

Historical data on research photovoltaic system operation in Kharkiv are analyzed and the impact of cloudiness on the photovoltaic system performance is researched. The estimates of the impact of clouds on the daily power generation and power fluctuations of photovoltaic system are obtained.
Experimental evaluation of the impact of cloudiness on photovoltaic system power fluctuations
Keywords: вітроелектрогенератори; джерела відновлюваної енергії; собівартість виробництва енергії; випромінювання; photovoltaic system; cloudiness; power fluctuations