Техніко-економічна оцінка реалізації концепту промислового сайту енергогенерації на базі геотермально-вуглеводневої свердловини Єфремівського ГКР - Фик, Михайло Ілліч; Левонюк, С. М.; Фик, Ілля Михайлович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дослідження проводилося в рамках Наукової школи хіміко-технологічної науки імені Осипова при НТУ «ХПІ», для оцінки потенціалу геотермальних енергоносіїв використовуються математичні та геолого-технологічні методи, дані та результати проектів розробки нафтогазоконденсатних родовищ та експериментів з використанням нанотехнологій у нафтоводородній рідині. The study was conducted within the framework of the Osipov Scientific School of Chemical Technology at NTU "KhPI", mathematical and geological-technology methods are used to assessthe potential of geothermal power reserves, data and results of oil and gas condensate field development projects and experiments using nanotechnology in oil-water fluid were used.
Keywords: геотермальна енергія; повторне закачування свердловин; енергетичний потенціал; відновлювані джерела енергії; геотермальні запаси нафтогазових родовищ; нанотехнології; geothermal energy; wells re-injection; energy potential; renewable energy sources; geothermal reserves of oil and gas deposits; nanotechnology