Філософські аспекти якості освіти - Пономарьов, Олександр Семенович; Квасник, Ольга Віталіївна (НТУ "ХПІ", 2017)
Розглянуто та надано визначення змісту дефініції якості освіти та визначено критерії його оцінки у межах сучасних наукових досліджень. З’ясовано, що ефективність нової парадигми освіти ґрунтується на глибокому філософському осмисленні її сутності, завдань і сенсу якості в умовах інноваційного характеру суспільного розвитку. Розкрито особливості умов формування та реалізації якості освіти в сучасному світі та чинники, які обумовлюють складність та багатогранність прояву її змісту.

The considered and provided definitions define the content quality of education and the criteria for its evaluation within modern scientific research. It has been found that the effectiveness of the new paradigm of education based on the deep philosophical understanding of the nature, objectives and meaning in terms of quality innovative character of social development. The features of the conditions of formation and implementation of quality education in the modern world and the factors that determine the complexity and diversity of the manifestation of its content.
The philosophical aspects of quality of education
Keywords: якість вищої освіти; професійна діяльність фахівця; професійна компетентність; критерії якості освіти; філософія освіти; professional activity; professional competence; philosophy of education