Берник, І. М.2017-10-242017-10-242009Берник І. М. Встановлення оптимальних параметрів технологічного процесу вилучення пектину з яблучних вичавок в ультразвуковому полі / І. М. Берник // Вестник Нац. техн. ун-та "ХПИ" : сб. науч. тр. Темат. вып. : Химия, химическая технология и экология. – Харьков : НТУ "ХПИ", 2009. – № 45. – С. 21-27.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/32230У роботі представлені результати проведеного повнофакторного експерименту. Встановлені залежності ступеня вилучення пектину від основних параметрів впливу, побудовані поверхні відгуків критеріїв оптимізації.The results of the conducted multifactor experiment are presented in work. Dependences of degree of extraction of pectin are set on the basic parameters of influencing, the surfaces of reviews of criteria of optimization are built.ukвторинні сировинні ресурсиультразвукові кавітаційні апаратикритерій ФішераобробкаВстановлення оптимальних параметрів технологічного процесу вилучення пектину з яблучних вичавок в ультразвуковому поліArticle