Обгрунтування необхідності застосування логістичного підходу в системі управління персоналом підприємства - Гармаш, Сергій Володимирович (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті аналізується можливість і обґрунтовується необхідність застосування логістичного підходу в системі управління персоналом підприємства. Основні поняття і концепції логістики відповідають такому ресурсу, як кадри. Їхнє дотримання є умовою для ефективного функціонування системи управління персоналом та дієвого впливу на ефективність роботи усієї економічної системи, навіть в умовах системної кризи, що стала притаманним явищем для усіх сторін життя українського суспільства. Використання логістичного підходу в системі управління персоналом підприємства дозволяє оптимізувати потокові процеси в умовах динамічної невизначеності факторів зовнішнього середовища з ціллю нарощування конкурентних переваг у сучасних умовах.

Possibility of using of logistic approach in the system of personnel management of the enterprise is analysed in the article. The main definitions and concepts of logistics correspond to such notion as manpower resources. Observance such notions is condition for effective function of the personnel management system. It’ll impact the effective function of the whole economic system even in the conditions of systemic crisis, which is the usual phenomenon of the Ukrainian society. Using of logistic approach in the system of personnel management of the enterprise permits to optimize stream processes in the conditions of dynamical uncertainty in factors of external environment with the aim to increase of competitive advantages in modern conditions.
Substantiation of necessity for using of logistic approach in the system of personnel management of the enterprise
Keywords: системний аналіз; оптимізація діяльності; соціально-економічна підсистема; кадрова логістика; logistic approach; system analysis; management system; personnel of an enterprise; optimization of activity; social and economic subsystem; personnel logistics