Методичні вказівки до лабораторної роботи "Основи роботи з бібліотекою Matplotlib" - Коваленко, Світлана Миколаївна; Коваленко, Сергій Володимирович; Шматко, Олександр Віталійович (My University, 2021)
Matplotlib – це бібліотека двовимірної графіки для мови програмування Python, за допомогою якої можна створювати високоякісні рисунки. Отримані зображення можуть бути збережені в різних форматах (як растрових, так і векторних) для подальшого використання в наукових публікаціях, веб-додатках, документації тощо. Matplotlib написана і підтримується, в основному, Джоном Хантером і поширюється на умовах BSD-подібної ліцензії. Хоча спочатку Matplotlib створювалась як альтернатива графічним командам MATLAB (що не є вільним програмним забезпеченням), але в подальшому перетворилася в незалежний проект. Хоча бібліотека Matplotlib побудована на принципах об’єктно-орієнтованого програмування, для сумісності з MATLAB, вона також має і процедурний інтерфейс. В даній лабораторній роботі будуть розглянуті обидва підходи. Мета: отримати базові знання та навички з роботи з бібліотекою Matplotlib.
Keywords: методичні вказівки; програмування; комп'ютерні технології; інформаційні системи; графіки