Модифицированные ограждения для создания оптимальных условий труда на рабочих местах машиностроительной отрасли. Разработка системы "Орхидея" - Березуцкий, Вячеслав Владимирович; Макаренко, Виктория Васильевна; Биссиуни, Радван Арафа (НТУ "ХПИ", 2009)
У статті розглядаються питання створення оптимальних санітарно-гігієничних умов праці у робочій зоні, яка знаходиться в цеху з великою кількістю шкідливих чинників, які негативно впливають на працівника.

In the article the questions of creation of optimum sanitary-hygenic terms of labour are examined in a working area which is in a workshop with plenty of harmful factors that negatively influence on a worker.
Keywords: экономический кризис; энергосбережение; комплексная автоматизация; производственний процесс; микроклимат; терморегулятор