Спосіб виготовлення мідних анодів, що містять фосфор - Трубнікова, Лариса Валентинівна; Байрачний, Борис Іванович; Майзеліс, Антоніна Олександрівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2007)
Спосіб виготовлення мідних анодів, що містять фосфор, переробкою мідних відходів в електроліті на основі солі міді та кислоти із введенням сполук, що містять оксоаніони фосфору, який відрізняється тим, що переробку виконують в електроліті, що містить 160-180 г/дм³ тетрафторборату міді, 10-25 г/дм³ пірофосфату міді, 30 г/дм³ борної кислоти і 90-120 г/дм³ пірофосфорної кислоти, а електроліз проводять при катодній густині струм у 800-1200 А/м² і співвідношенні площі поверхні катода й анода Sa : Sк=(0,5-10).
Keywords: модель корисна; патент; гідроелектрометалургія; електроліт; електроліт; тетрафторборат міді; пірофосфат міді; кислота борна; кислота пірофосфорна; електроліз