Модернізація організаційних форм електротехнічної науки України (друга половина ХХ ст.) - Тверитникова, Олена Євгенівна (Кіровоградський державний педагогічний університет ім. Володимира Винниченка, 2015)
Проведено аналіз форм і методіворганізацііелектротехнічноі науки на прикладі діяльності наукових колективів Інститут/ електродинаміки АН УРСР та провідних вищих технічних навчальних закладів України (Львівського, Харківського, Київського, Одеського політехнічних інститутів). Досліджено діяльність науково-дослідних груп, базових, галузевих, проблемних лабораторій, науково-дослідних інститутів промислових підприємств.

The analysis of the forms and methods of electrical science as an example of research teams of the Institute of electrodynamics Ukrainian Academy of Sciences and leading technical universities of Ukraine (Lviv, Kharkiv, Kiev, Odessa Polytechnic Institute). Investigated the activities of research groups, base, branch, problem laboratories, research institutes industry.
Keywords: організація науки; лабораторія проблемна; інститут науково-дослідний; лабораторія галузева; organization o f science; problem laboratories; industry laboratories; research institutes; higher electrical school