Конспект лекцій з навчальної дисципліни "Гальванопластика і декоративна обробка металів" - Лещенко, Сергій Анатолійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Освітня компонента «Гальванопластика і декоративна обробка металів» спрямована на вивчення основних принципів та закономірностей технології гальванопластики (процесів одержання металевих копій електрохімічним нарощуванням), ознайомлення з різноманіттям способів хімічної та електрохімічної декоративної обробки металів, осадження металевих, конверсійних і електрофоретичних покриттів.
Keywords: конспект лекцій; гальванопластика; декоративна обробка металів; гальваностегія; катафоретичні покриття; електроліти