Визначення параметрів, що впливають на характеристики пожежних водоймищ - Петухова, Олена Анатоліївна; Черепаха, Ростислав Елійович; Добринська, Валерія Євгеніївна; Кулеш, Дарина Петрівна (Cognum Publishing House, 2022)
Проаналізовано способи визначення основних характеристик пожежних водоймищ, що впливають на успішність їх функціонального використання; визначено, що одним зі способів забезпечення їх надійної працездатності є об’єднання різних за призначенням водоспоживачів, що обслуговуються таким водоймищем; наведено результати дослідження впливу коефіцієнтів максимального годинного забору та подачі води на значення регулюючого об’єму водоймища та відповідно його основних характеристик.
Keywords: пожежне водоймище; регулюючий об’єм; недоторканий запас води; коефіцієнт годинної нерівномірності