Актуальні проблеми туристичного бренду на прикладі Харківської області - Кармінська-Бєлоброва, Марина Володимирівна (My University, 2020)
Територіальна конкуренція змушує враховувати і використовувати фактори і інструменти, що підвищують конкурентоспроможність регіону, в тому числі і за рахунок формування позитивного образу регіону в свідомості споживачів - бренду. Не дивлячись на складнощі теоретичного характеру і проблеми практичної реалізації, фахівці вважають, що в даний час брендинг - важлива складова ефективного управління територіями на будь-якому рівні. Специфіка розвитку регіону вимагає активного застосування сучасних маркетингових інструментів, з урахуванням наявних можливостей і існуючих загроз розвитку. У сучасній літературі відсутнє однозначне розуміння терміна «бренд», а тим більше - «туристський бренд» або «бренд території».
Keywords: територіальна конкуренція; конкурентоспроможність; туристський бренд; бренд території; регіональний розвиток; якість життя; музейний брендінг; комунікаційні технології