Оцінки вартості патентів з реальними опціонами - Федоренко, Ольга Володимирівна; Ничмоглод, Анастасія Андріївна; Перерва, Петро Григорович (My University, 2023)
Доведено, що вартість прав на винахід або інший об'єкт, що охороняються патентом, цілком визначається економічними вигодами, які правовласник може отримати від впровадження і використання своїх інновацій в комерційній діяльності або інших сферах. Ці вигоди можуть виражатися в створенні нових товарів або послуг, в зниженні собівартості продукції, в поліпшенні споживчих властивостей товарів і досягненні конкурентних переваг.
Keywords: інтелектуальна власність; патенти; вартісна оцінка; міжнародна діяльність; бізнес