Лабіринтно-гвинтові насоси - Андренко, Павло Миколайович; Лебедєв, Антон Юрійович (ФОП Панов, 2017)
У монографії наведено результати теоретичних та експериментальних досліджень з проектування лабіринтно-гвинтових насосів. Особливу увагу приділено розробці сучасної теорії їх робочого процесу, встановленню впливу конструктивних параметрів та характеристик робочої рідини на робочі характеристики насоса. Розглянуто питання оптимізації параметрів лабіринтно-гвинтових насосів, надійності. Встановлено показники їх технічного рівня. Для наукових працівників, інженерів, аспірантів та студентів.
Keywords: гідравлічні системи; насоси; лабіринтно-гвинтові насоси; робоча рідина; гвинтова канавка; математична модель; насосні агрегати