Трипараметровий вимірювальний контроль зразка слабоферомагнітної рідини - Себко, Вадим Вадимович; Бабенко, Володимир Миколайович; Здоренко, Валерій Георгійович (Київський національний університет технологій та дизайну, 2018)
Метою статті є дослідження універсальних функцій перетворення теплового контактного електромагнітного перетворювача (ТКЕП) зі зразками слабоферомагнітних рідин у поперечному магнітному полі. Використана методика дослідження трипараметрового електромагнітного методу вимірювального контролю зразків параметрів слабоферомагнітних рідин при застосуванні теплового ТКЕП. На основі запропонованих універсальних функцій перетворення теплового ТКЕП, отримано основні співвідношення, які описують трипараметровий метод вимірювального контролю відносної магнітної проникності µr, питомої електричної провідності σ і температури t зразка, що контролюється. Розвинуті теоретичні положення роботи теплового ТКЕП зі зразком слабоферомагнітної рідини, що піддається нагріванню у процесі контролю, задля імітації промислових умов експлуатації рідин, зберігання та транспортування, під час вимірювального контролю відносної магнітної проникності µr, питомої електричної провідності σ і температури t зразка слабоферомагнітної рідини, що контролюється. Розроблено алгоритм реалізації вимірювального контролю відносної магнітної проникності µr, питомої електричної провідності σ і температури t зразка слабоферомагнітної рідини, що контролюється, на основі вимірювань та аналізу сигналів теплового трипараметрового ТКЕП.

The aim of the article is to study the universal functions of conversion of thermal contact electromagnetic Converter (TCEC) with samples of weakly ferromagnetic liquids in a transverse magnetic field. The technique used for the study three-parameter electromagnetic method of measuring control samples parameters low-ferromagnetic liquids when applying the thermal TECP. Based on the proposed generic functions convert the thermal TECP received basic relationships describing three-parameter method measuring the control of the relative magnetic permeability µr, the specific electrical conductivity σ, and the temperature t of the controlled sample. The theoretical position of the thermal TECP with a sample of a weakly ferromagnetic liquid, which is heated in the process of control, to simulate the industrial conditions of operation of liquids, storage and transportation, during the measurement control of the relative magnetic permeability is developed µr, the specific electrical conductivity σ, and the temperature t of the sample of the weakly ferromagnetic fluid, which is controlled. An algorithm for realizing the measurement of the relative magnetic permeability µr, the specific electrical conductivity σ and the temperature t of the sample of the weakly ferromagnetic fluid controlled on the basis of measurements and analysis of signals of the thermal three-parameter TCEC is developed.
Three-parameter measurement control of a low-ferromagnetic liquid pattern
Keywords: нагрівання; корелювальні параметри; температура; питомий електричний опір; магнітна проникність; різницевий сигнал; тепловий контактний електромагнітний перетворювач; heating; correlation parameters; temperature; specific electrical resistance; magnetic permeability; differential signal; thermal contact electromagnetic converter