Нагорний, О. Ю.2014-08-272014-08-272014Нагорний О. Ю. Теоретичні властивості капсульованих модельних систем на основі NаKMЦ / О. Ю. Нагорний // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Нові рішення в сучасних технологіях. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2014. – № 7 (1050). – С. 92-97.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/8382В даній роботі встановлено закономірності зміни фізичних властивостей капсульованих систем а саме втрати маси капсул залежно від їх лінійних розмірів, встановлено вплив фізичної модифікації на ці характеристики, обґрунтовано раціональні параметри одержання капсул на основі іонотропного полісахариду з метою використання їх в технології одержання харчової продукції з капсульною структурою.In this work conformities to law of change of physical properties of the kapsulirovannykh systems are set namely losses of mass of capsules depending on their linear sizes, influence of physical modification is set on these descriptions, the rational parameters of receipt of capsules are grounded on the basis of ionotropnogo polisakharida with the purpose of the use them in technology of receipt of food products with a kapsulirovannoy structureukкапсульовані соусихарчова продукціяіонотропні полісахаридивтрата вологипитома поверхняspecific surfacelossesТеоретичні властивості капсульованих модельних систем на основі NаKMЦTheoretical properties of kapsulevvanikh of model systems on basis of NaKMCArticle