Педагогічна майстерність І. А. Зязюна - маяк для педагогів за покликанням - Семенова, А. В. (НТУ "ХПІ", 2015)
У статті обґрунтовується теза про те, що принцип людяності є основою усвідомлення особистісного сенсу педагогічної майстерності, як опочуттєвленої діяльності планування взаємодії Людини зі Світом. Теорія педагогічної майстерності І. А. Зязюна не має аналогів у світі. Культура народу і держави є найважливішим із показників його прогресу завдяки особливій місії педагога, який творить найзначущу, найнеобхіднішу цінність — Людину. З таких позицій справжня освіта ґрунтується на ідеї про розвиток професійної майстерності педагогічних кадрів, де Педагоги-Майстри організовують педагогічну взаємодію. Їх професіоналізм розглядається з точки зору підготовки, оцінки діяльності, особистісних моральних якостей та рівняпедагогічної майстерності.

The article substantiates the idea that the principle of humanity is the basis of awareness of personal sense of pedagogical skills as planning activities heartfelt interaction with the world. Theory of pedagogical skills, I. A. Zyazyuna has no analogues in the world Culture of the people and the state is the most important indicator of its progress through the special mission of the teacher who creates the most significant, the most essential value - Man. From this position a real education based on the idea of the development of professional skills of teaching staff, where the teacher-Masters organize pedagogical inter - action. Their professionalism is seen in terms of training, performance evaluation, personal moral qualities and the level of pedagogical skills.
Pedagogical skills, I. A. Zyazyuna - a beacon for teachers by vocation
Keywords: освіта; досвід; людина; культура народу; педагогічні кадри; pedagogical skills; education; experience