Невмивака, Д. В.Демидов, Ігор Миколайович2014-07-182014-07-182013Невмивака Д. В. Одержання моноацилгліцеролів гліцеролізом етилових ефірів жирних кислот / Д. В. Невмивака, І. М. Демидов // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Інноваційні дослідження у наукових роботах студентів. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2013. – № 55 (1028). – С. 139-143.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/7720В статті розглянуто можливість одержання харчових поверхнево-активних речовин реакцією гліцеролізу етилових ефірів жирних кислот. Також досліджено та наведено порівняння емульгуючої здатності одержаного продукту з доступним емульгатором.The article considers the possibility of obtaining of food surfactants by the reaction between ethyl esters of fatty acids and glycerol. Also given comparisons are emulsifying ability obtained product with affordable emulsifier.ukетаноліземульгуюча здатністьповерхнево-активні речовинипродуктglycerolysismonoglyceridesethanolysisemulsifying abilityОдержання моноацилгліцеролів гліцеролізом етилових ефірів жирних кислотArticle