Глобалізація економічного розвитку зарубіжних країн - Черпанова, Вікторія Олександрівна; Подрез, Ольга Іванівна; Перерва, Петро Григорович (My University, 2023)
Обгрунтована стратегія наздоганяючого розвитку, яка покликана скоротити відстань між розглянутими країнами, зберігши, в цілому, рух відстаючої країни по певній траєкторії. Концепція наздоганяючого розвитку орієнтується на подолання відставання шляхом концентрації власних ресурсів на індустріалізації та модернізації економіки (в основному за рахунок протекціонізму).
Keywords: економічний розвиток; глобалізація; зарубіжні країни; економіка