Розвиток стрибкової підготовленості юних волейболістів 12-13 років в умовах дистанційного навчання - Гринченко, І. Б.; Кандул, Ю. В. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У статті представлено структуру і зміст спеціалізованої програми тренувань для розвитку стрибкової підготовки юних волейболістів 12–13 років в умовах дистанційного навчання. Запропонована програма спрямована на розвиток основних компонентів стрибкової підготовленості: вибухової сили, стрибкової координації, висоти стрибка, балансу та стрибкової витривалості. Особливість програми полягає в її адаптованості до домашніх умов без спеціального обладнання та методично обґрунтованому розподілі навантаження впродовж трьох тренувальних занять на тиждень. Представлено детальний опис вправ з методичними вказівками, дозуванням та рекомендаціями щодо виконання.
Keywords: юні волейболісти; розвиток стрибкової підготовленості; дистанційне навчання; стрибкова координація; вибухова сила; витривалість; волейбольні секції; фізичні якості