Кластеризація об’ектів енергоспоживання вищих навчальних закладів за впливом технологічних призначень - Розен, В. П.; Ткаченко, В. Ф.; Мильніченко, С. М. (НТУ "ХПІ", 2013)
Проведено аналіз публікацій на предмет застосування кластерного аналізу для вирішення питань енергоефективності. За допомогою кластерного аналізу проведено кластеризацію будівель Черкаського державного технологічного університету. Визначено системоутворюючі фактори для кластерів. Визначено довірчі інтервали величини електроспоживання з імовірністю 95 % для будівель усередині кластерів. Визначено об’єкти, для яких доцільно проводити першочерговий енергоаудит.

The publications for cluster analysis application in order to solve energy efficiency problems are analyzed. With the help of cluster analysis the clusterization of buildings of Cherkasy State Technological University is carried out. System-forming factors for clusters are determined. Confidence intervals of energy consumption value with the probability 95% for buildings inside clusters are determined. The objects, for which it is expedient to carry out immediate energy audit, are determined
The clasterization of energy consumption objects of higher educational institutes according to the influence of technological functions
Keywords: енергозбереження; енергетичне забезпечення; паливно-енергетичні ресурси; управління енергозбереженням; кластери; енергоаудит