Стартапи в індустрії туризму і гостинності - Чайка, Тетяна Юріївна; Павленко, Ліана Романівна (My University, 2022)
Створення та просування стартапів – один з популярних напрямків практично у всіх галузях економіки, у тому числі й у сфері туризму і гостинності. Попереднє вивчення тенденцій та потреб, що тільки зароджуються, може стати корисною основою успішного стартапу. У роботі досліджено сучасні тренди, врахування яких може стати у нагоді при розробці стартапу в галузі туризму та гостинності. Успіх тревел-стартапу може принести поєднання кількох сучасних трендів у галузі туризму та гостинності.

Creating and promoting startups is one of the popular trends in almost all sectors of the economy, including tourism and hospitality. A preliminary study of emerging trends and needs can be a useful basis for a successful startup. This paper explores current trends, the consideration of which may be useful in the development of a tourism and hospitality startup. A combination of several current trends in tourism and hospitality can bring success to a travel startup.
Startups in tourism and hospitality industry
Keywords: стартап; тревел-стартап; туризм; індустрія гостинності; бізнес-модель; startup; travel-startup; tourism; hospitality industry; business model