Спосіб обробки різанням нежорстких деталей - Мельничук, П. П.; Лоєв, В. Ю.; Кравчук, О. М. (НТУ "ХПІ", 2010)
Робота присвячена пошукам нових способів обробки нежорстких деталей з видаленням різанням певного шару матеріалу. Розроблений спосіб передбачається застосовувати як для деталей типу тіл обертання (точіння), так і для площинних деталей (фрезерування). Автори запрошують зацікавлених фахівців до обговорення цього напрямку обробки нежорстких деталей, свідомо розуміючи певні можливі погіршення умов різання і, в першу чергу, підвищення зношування інструменту.

In clause results of researches of the extended and cross-section deviations are presented. Researches have translated during exact face milling by plates from ceramics of tool steel 55NiCrMoV in the tempered condition at hardness 52 HRC. Deviations of straightforwardness measured before and after indemnification by a method of correction of a way of a plate of a mill in relation to a processable product.
Keywords: точіння; фрезерування; зношування інструментів; ріжучий клин; turning; milling; tool wear