Проблеми використання бактерицидних індукційних ламп - Рой, В. Ф.; Рой, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
Досліджуються можливості використання безелектродних індукційних бактерицидних розрядних ламп в опромінювальних установках широкого спектру застосування. Пропонується «нерезонансний» метод ініціювання високочастотного розряду в безелектродних індукційних лампах, який забезпечує надійне їх запалювання незалежне від імовірних відхилень робочої частот

The article is the exploring the prospects of usingelectrodless bactericidal induction lamps in wide range of lighting equipment. In particular it covers non-resonant method exciting of exciting performed by high frequency electrical potential, which is highly reliable wayto illuminate the lamp, and unaffected by frequency changes in igniting circuits
Keywords: безелектродна лампа; енергоекономічність високочастотний розряд; бактерицидна дія; нерезонансний метод ініціювання; контур ударного збудження; відхилення частоти; надійність запалення розряду; electrodless lamp; low energy consumption; high frequency electrical potential; non-resonant method of exciting; circuit of impact excitation; bactericidal lamps; frequency changes; exciting reliability; ignition reliability