Дослідження електроерозійної стійкості контакт-деталей з підвищеною екологічною безпечністю - Кохановський, Василь Олександрович (НТУ "ХПІ", 2009)
Наведено результати досліджень електричної ерозії контактного матеріалу, екологічна безпечність якого підвищена за рахунок вилучення із серійного контактного матеріалу токсичного оксиду кадмію. Електроерозійна стійкість розроблених контактів в 1,5 разів вища ніж у контактів типу КМК-А10м.

Results of research into electric erosion of the contact material environmental safety of which is enhanced due to excluding toxic cadmium oxide from standard contact material are given. Electric erosion resistance of the developed contacts is 1.6 times as high compared with KMK-A10m-type contacts.
Research on electric erosion resistance of contact points with enhanced environmental safety
Keywords: електромеханічні апарати; оксид кадмію; електрична ерозія; оксид олова; electric erosion resistance; contact points; enhanced environmental safety