Формування інклюзивного робочого середовища з урахуванням психологічних підходів - Карасьова, М. Є.; Кузнецова, А. О.; Косенко, Н. О. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У статті розглянуто психологічні підходи до створення інклюзивного робочого середовища у поєднанні з вимогами охорони праці. Акцент зроблено на значенні психологічної безпеки, профілактиці дискримінації та стресу, а також на практичних заходах інтеграції працівників у колектив.

The article explores psychological approaches to creating an inclusive work environment in the context of occupational safety. It emphasizes the importance of psychological security, prevention of discrimination and stress, as well as practical measures for employee integration into the team.
Creating an inclusive work environment taking into account psychological approaches
Keywords: інклюзія; робоче середовище; психологічна безпека; охорона праці; стрес; inclusion; work environment; psychological safety; occupational safety; stress