Про гірничу справу XII книг - Агрікола, Георгій (Східний видавничий дім, 2014)
Перше україномовне видання славнозвісної літературно-наукової пам'ятки ХVI ст., книги Георга Агріколи "Про гірничу справу" ("De Re Metallica"), яка вважається своєрідною "Біблією" гірників і металургів усього світу. Протягом кількох сторіч це був головний підручник і практичний посібник всякого освіченого гірника, сьогодні – пам'ятка літератури, зріз історії гірничих технологій, органічна система філософських, природничих і інженерних знань епохи Відродження. Представлені перші шість книг (розділів) праці Г. Агріколи, які пов'язані з видобутком корисних копалин.
De re metallica libri XII
Keywords: гірнича справа; металургія; гірничі технології; історія гірничої справи; видобуток корисних копалин; гірництво; розробка родовищ; підземна розробка руд; маркшейдерське мистецтво; пробірний аналіз руд; металургійні печі; благородні метали