Європейський механізм формування підприємництва на засадах стартап-студій - Шеін, Євген Сергійович; Дьякова, Наталія Миколаївна; Перерва, Петро Григорович (Сумський державний університет, 2024)
В доповіді запропоновано визначати економічну сутність стартап-студії як організацію, яка: працює виключно з самостійно створеними проектами, на відміну від бізнес-акселераторів та бізнес-інкубаторів; створює проекти від етапу створення та відбору ідеї; створює проектні команди для кожного новоствореного інноваційного проекту, тобто наймає підприємців та інших членів команди; паралельно веде кілька інноваційних проєктів (від 2 до 20 одночасно); визначає час управління проектом індивідуально для кожного з них (частіше всього проекти формують досвідчені підприємці).
Keywords: міжнародна діяльність; стартап-студії; визначення; інноваційні проєкти; підприємства