Методичні вказівки до розрахункової роботи "Опрацювання результатів випробувань газотурбінних газоперекачувальних агрегатів" - Лапузін, Олександр Вікторович; Юдін, Юрій Олексійович; Суботович, Валерій Петрович (My University, 2020)
Ці методичні вказівки розроблені з метою встановлення правил і методів обробки результатів випробувань (попередніх, приймальних, експлуатаційних та інших видів) газотурбінних газоперекачувальних агрегатів (далі – ГПА) в частині визначення їх вихідних показників (потужності на муфті газотурбінної установки (далі – ГТУ), коефіцієнта корисної дії (далі – ККД) ГТУ, ККД і інших показників газового компресора – відцентрового нагнітача (далі – ВЦН). Методичні вказівки можуть бути використані при обробці результатів випробувань електроприводних ГПА з ВЦН. Умовні позначення й індекси параметрів відповідають сформованій вітчизняній та міжнародній практиці. Фізичні константи індивідуальних газів зведені в таблицю Г.1. Типова схема вимірювань параметрів при проведенні теплотехнічних і газодинамічних випробувань ГПА зведена на рисунку Е.1.
Keywords: механічні втрати; теплові втрати; властивості природних газів; газові компресори; стандартні природні гази