Вплив соціального капіталу на корупцію: теоретичний аспект проблеми - Болотова, Вікторія Олександрівна (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2009)
В статті проводиться теоретичний аналіз впливу соціального капіталу мікро-, мезо- та макрорівнів на поширення корупційних явищ. Під соціальним капіталом розуміється можливість накопичувати різні ресурси, завдяки включенню в мережу соціальних відносин, які регулюються набором соціальних норм. Стверджується, що на кожному з рівнів нерозвиненість соціального капіталу призводить до виникнення специфічних корупційних форм.

In article the theoretical analysis of influence of the social capital micro-, mezo-and macrolevels on distribution of corruption phenomena is spent. The social capital is understood as an opportunity to accumulate different resources, owing to inclusion in a network of social relations which are regulated by a line of social norms. Affirms, that on each of levels backwardness of the social capital leads to occurrence of specific corruption forms.
Influence of Social capital on corruption: theoretical aspect of problem
Keywords: корупційні явища; суспільно соціальний капітал; соціальні відносини