Моделирование динамики корпуса транспортного средства специального назначения - Грабовский, Андрей Владимирович; Гриценко, Геннадий Дмитриевич; Танченко, Андрей Юрьевич; Ткачук, Николай Анатольевич (НТУ "ХПИ", 2006)
Запропоновано нову технологію дослідження динаміки транспортних засобів спеціального призначення. На основі математичної моделі побудовано спеціалізовану комп’ютерну систему. Розв’язані тестові задачі моделювання руху бронетранспортера БТР-80.

New technology of research of dynamics of transports vehicles of special setting is offered. On the basis of mathematical model the specialized computer system is built. The test tasks of motion modeling of the armoured troop-carrier BTR-80 are solved.
Keywords: боевая машина; модернизация; обобщенный параметрический подход; математическая модель; программно-модельный комплекс; процессы моделирования