Біохімічні і мікробіологічні основи харчової та бродильної технології - Зінченко, Марія Георгіївна (НТУ "ХПІ", 2009)
Наведено характеристики мікроорганізмів, що беруть участь у процесах перетворення сировини в харчові продукти; розглянуті основні біохімічні процеси харчових виробництв, питання інженерної реалізації процесів біосинтезу. Призначено для студентів спеціальності "Обладнання переробних і харчових виробництв" всіх форм навчання та іноземних студентів.
Keywords: біохімічні процеси; харчове виробництво; мікроорганізми; ферменти; метаболізм мікроорганізмів; культивування мікроорганізмів; ферментація; біосинтез; іммобілізація ферментів; біокаталізатори; біохімія; дріжджове виробництво; пивоварне виробництво; санітарно-гігієнічний режим