Інформаційно-аналітичне забезпечення аутсорсингу багатонаціональних підприємств в умовах міжнародної інтеграції та глобалізації економіки - Перерва, Петро Григорович; Сусліков, Станіслав Вячеславович; Посохов, Ігор Михайлович; Синіговець, Ольга Миколаївна; Віннікова, Вікторія Вікторівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
В статті досліджується роль та значення інформаційно-аналітичного забезпечення в контексті аутсорсингу для багатонаціональних підприємств у сучасних умовах міжнародної інтеграції та глобалізації економіки. За допомогою систематичного аналізу, в статті виявлено ключові фактори, які впливають на ефективність інформаційно-аналітичного забезпечення аутсорсингу для багатонаціональних підприємств. Автори розглядають різні аспекти, такі як вибір постачальника, специфікації та метрики успішності, безпека даних, інтеграція з внутрішніми системами, управління ризиками та інші. Інформаційно-аналітичне забезпечення відіграє ключову роль у забезпеченні конкурентних переваг через ефективне управління даними, аналіз ринкових тенденцій та прийняття обґрунтованих стратегічних рішень. Дослідження розглядає фактори підвищення ефективності аутсорсингу інформаційно-аналітичного забезпечення для багатонаціональних підприємств, включаючи вибір правильного постачальника, специфікації та метрики успішності, ефективну комунікацію та управління відносинами, забезпечення безпеки даних та конфіденційності, інтеграцію з внутрішніми системами та процесами, а також управління ризиками. Висновки статті можуть бути корисними для менеджменту та стратегічного планування багатонаціональних підприємств, що працюють у складних і динамічних умовах глобальної економіки.

The article examines the role and significance of information and analytical support in the context of outsourcing for multinational enterprises in the current conditions of international integration and globalization of the economy. With the help of a systematic analysis, the article identifies the key factors that affect the efficiency of information and analytical support of outsourcing for multinational enterprises. The authors look at various aspects such as vendor selection, specifications, and success metrics, data security, integration with internal systems, risk management, and others. Information and analytical support plays a key role in ensuring competitive advantage through effective data management, analysis of market trends and informed strategic decision-making. The study examines the factors that improve the efficiency of outsourcing information and analytics support to multinational enterprises, including choosing the right supplier, success specifications and metrics, effective communication and relationship management, ensuring data security and privacy, integration with internal systems and processes, and risk management. The conclusions of the article can be useful for the management and strategic planning of multinational enterprises operating in complex and dynamic conditions of the global economy.
Information and analytical provision of outsourcing of multinational enterprises in the conditions of international integration and globalization of the economy
Keywords: аутсорсинг; інформаційні технології; багатонаціональні підприємства; глобалізація; міжнародна інтеграція; ефективність; фактори; конкурентоспроможність; outsourcing; information technology; multinational enterprises; globalization; international integration; efficiency; factors; competitiveness