Системна оптимізація процесів у ливарному виробництві - Пономаренко, Ольга Іванівна; Євтушенко, Наталія Сергіївна (Донбаська державна машинобудівна академія, 2021)
На сучасному етапі розвитку ливарного виробництва основна увага повинна приділятися підвищенню якості виливків при зниженні витрат праці, матеріалів і енергії на їх виготовлення. При цьому поява складних комплексів обладнання, в тому числі автоматичних і роботизованих, що реалізують більш удосконалювати технології, становить головну тенденцію прогресу у виробництві виливків.
Keywords: ливарний цех; математична модель; формувальна суміш; литі деталі