Емаль для електростатичного нанесення - Брагіна, Людмила Лазарівна; Ющенко, Костянтин Андрійович; Бердник, Ірина Валентинівна; Борисов, Юрій Сергійович; Воронов, Геннадій Костянтинович; Рєзнікова, Вікторія Вадимівна; Сініцин, Петро Миколайович; Соболь, Наталія Петрівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2003)
Емаль для електростатичного нанесення, що містить оксиди кремнію, бору, натрію, калію, алюмінію, марганцю, яка відрізняється тим, що додатково містить дюксид титану, фторид кальцію і оксид хрому при такому співвідношенні компонентів, мас %: SiO₂ 40,5-45,0; В₂О₃ 16,5-20,0; Na₂O 10,0-15,0; К₂О 4,0-6,5; АІ₂О₃ 1,0-3,0; MnO₂ 1,5-3,0; ТіО₂ 16,0-18,0; СаF₂ 2,0-4,0; Сr₂О₃ 0,1-0,3.
Keywords: патент; винахід; захист від корозії; оксиди кремнію; діоксид титану; глушіння покриття