Оптимизация состава многокомпонентной лекарственной смеси - Кутовая, О. В.; Ковалевская, И. В.; Шаповалов, А. В.; Маркова, Наталья Борисовна (НТУ "ХПИ", 2008)
В статті пропонується модель оптимізації складу багатокомпонентної лікарської суміші, яка базується на математичній обробці експериментальних даних рівняннями регресії, що характеризують суттєві показники суміші. Одержані рівняння підлягають векторній оптимізації, в результаті якої визначають кількісний вміст складових суміші.

In the article the optimization model of multicomponent medicinal mixture composition is offered being based on the mathematical processing of experimental data of regression equalization, which characterizes meaningful indexes mix up the got equalizations of heaved up vectorial optimization which quantitative maintenances of mixture constituents are determined as a result of.
Keywords: вспомогательные вещества; порошкообразные компоненты; Парето-решения; отклики системы; факторы