Дослідження системи комбінованого прогріву транспортного двигуна з використанням теплового акумулятора з фазовим переходом - Гутаревич, Юрій Феодосійович; Грицук, Ігор Валерійович (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті розглядаються результати експериментальних досліджень системи прогріву транспортного двигуна з використанням теплового акумулятора з фазовим переходом. Для реєстрації параметрів автомобільного двигуна використовувалась інтелектуальна система моніторингу параметрів робочих процесів. Результати оцінювання ефективності застосування системи прогріву підтвердили покращення паливної економічності і часових показників при роботі автомобільного двигуна.

The article discusses the results of experimental studies of warm vehicle engine with a thermal battery with a phase transition. For registration parameters of the engine used intelligent system monitoring workflow settings. Efficacy results confirmed the application of warm improved fuel economy and performance when using temporary car engine.
Research of combined heating system in transport vehicle engine when using a thermal battery with phase transitions
Keywords: система інтелектуальна; моніторинг; ефективність; економічність