Процес випаровування поверхневого шару твердого матеріалу на прикладі сажового фільтру дизельного двигуна автомобільної техніки - Бойков, І. В. (НТУ "ХПІ", 2018)
Розглянуто процеси, які можуть відбуватися при нагріванні металевих поверхонь. З'ясовано, що процес випаровування на металевих поверхнях може відбуватися, минаючи фазу плавлення. Запропоновано підхід до визначення зміни товщини метале-вої поверхні сажового фільтру дизельного двигуна автомобільної техніки.

The processes that can occur when the metal surfaces are heated are considered. It was found that the process of evaporation on metallic surfaces can occur, bypassing the melting phase. An approach is proposed for determining the change in the thickness of the metallic surface of a diesel particulate filter of a diesel engine of automotive engineering.
Evaporation of surface layer of solid material on the example of the surface filter of the diesel engine of automotive engineering
Keywords: температура плавління; фізико-хімічні перетворення; теплове розкладання; рівняння Клапейрона-Клаузіуса; теплообмін; молекулярно-кінетична теорія