Исследование одномерной несвязанной задачи термовязкоупругости - Бабаджанова, В. Г. (НТУ "ХПИ", 2010)
Пов'язані і не пов'язані задачі про термомеханічні удари по в'язкопружних тілах досліджені багатьма авторами в конкретних ядрах. Залежність властивості матеріалу від температури, тобто залежність функцій релаксації і повзучості від температури істотно ускладнюють зазначені завдання. У статті вирішується одномірна незв'язана задача термов'язкоупругості за допомогою інтегрального перетворення Лапласа і методом малого параметра для довільних спадкових ядер.

Related and unrelated tasks on thermomechanical impact on the viscoelastic body studied by many authors in specific nuclei. The dependence of material properties on temperature, ie dependence of relaxation and creep functions of the temperature significantly complicate the task. Article solved onedimensional unrelated tasks thermoviscoelasticity using the integral Laplace transform and the method of small parameter for arbitrary hereditary kernels.
Keywords: термомеханические удары; вязкоупругие тела; интегральные преобразования Лапласа; произвольные наследственные ядра; теплопроводность