Методичні вказівки до практичних занять та самостійної роботи з дисципліни "Загальна екологія" - Сакун, Антоніна Олегівна; Новожилова, Тетяна Борисівна; Бабенко, Володимир Миколайович; Лялюк, Семен Дмитрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Предметом вивчення навчальної дисципліни «Загальна екологія» є закономірності взаємовідносин живих організмів між собою та навколишнім середовищем, характерним як для рослин, тварин, мікроорганізмів, а також структурно-функціональна організація екосистем як своєрідних утворень. Метою викладання є формування у студентів екологічного світогляду; знань про взаємодію живих організмів, популяцій та угруповань вищих рангів між собою та навколишнім середовищем; особливостей функціонування екосистем різних ієрархічних рівнів під впливом природних і антропогенних факторів. Практичні заняття з загальної екології допомагають студентам закріпити теоретичні знання та отримати навички дослідження природних процесів.
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; загальна екологія; захист навколишнього середовища; біосфера; структура екологічної системи