Методичні вказівки до виконання практичних занять, самостійної роботи та розрахункового завдання з дисципліни "Планування та аудит міжнародної маркетингової діяльності" - Васильцова, Світлана Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Посилення конкурентної боротьби на зовнішньому та внутрішньому ринках призводить до впровадження сучасних методів управління підприємством із застосуванням інструментів маркетинг-менеджменту, одним з яких є маркетинговий аудит. На відміну від фінансового аудиту, маркетинговий аудит ґрунтується на аналізі системи показників, від яких залежить успіх підприємства або проекту, що, у свою чергу, стимулює запровадження таких сучасних інструментів, як система якості, система збалансованих показників тощо. Планування та аудит міжнародної маркетингової діяльності – це дисципліна, яка вивчає теорію та практику маркетингового аналізу зовнішніх і внутрішніх складових підприємства, відхилень від запланованих стратегічних, тактичних та операційних цілей і завдань, визначення причин цих відхилень та розробка заходів по вдосконаленню системи маркетинг-менеджменту підприємства, яке працює на міжнародному ринку. Предметом планування та аудит міжнародної маркетингової діяльності підприємства є систематичне вивчення та аналіз стратегічного планування та виконання маркетингових заходів на міжнародному рівні. Цей предмет охоплює важливі аспекти, такі як розробка міжнародних маркетингових стратегій, позиціонування брендів на світовому ринку, аналіз конкуренції, оцінка міжнародного споживчого ринку, аудит маркетингової діяльності та інші аспекти, пов'язані із глобальною маркетинговою діяльністю підприємств.
Keywords: методичні вказівки; практичне заняття; самостійнв робота; міжнародна маркетингова діяльність; планування і аудит; маркетинг