Дослідження підходів до визначення економічної ефективності управлінських рішень - Савченко, Ольга Ігорівна; Майстро, Руслана Григорівна; Перерва, Петро Григорович (My University, 2023)
Доведено, що економічна ефективність управління у вузькому сенсі характеризується загальними показниками (наприклад, відношенням доходів компанії до витрат на утримання апарату управління) і приватними показниками: часткою адміністративно-управлінських витрат в загальній собівартості підприємства, часткою чисельності управлінських працівників в загальній чисельності працівників на підприємство, керованість навантаженням (фактична кількість працівників на одного співробітника апарату управління) і таке ін.
Keywords: економічна ефективність; менеджмент; управлінські рішення; витрати; прибутки; промислові підприємства