Методичні рекомендації з організації та проведення переддипломної практики - Гасюк, Олександр Іванович (ФОП Ткачов О. А., 2024)
Переддипломна практика за спеціальностями 131 «Прикладна механіка», 133 «Галузеве машинобудування», 145 «Гідроенергетика» є невід’ємною складовою навчального процесу, спрямованою на формування висококваліфікованих фахівців, які підготовлені до активної творчої професійної та соціальної діяльності, вміють самостійно опановувати нові знання та підвищувати свій професійний рівень. Проведення практики зумовлене необхідністю поглиблення та закріплення теоретичних знань, отриманих студентами під час вивчення теоретичних дисциплін, ознайомлення з реальними бізнес-процесами безпосередньо на підприємстві, в установі чи організації, набуття та удосконалення практичних навичок та умінь, визначених освітньою програмою підготовки здобувача другого (магістерського) рівня підготовки, а також підготовки бази до самостійної професійної діяльності. Переддипломна практика є завершальним етапом навчання, метою якого є узагальнення та удосконалення набутих знань, практичних навичок та умінь, оволодіння професійним досвідом, підготовка до самостійної трудової діяльності, збирання матеріалів для виконання дипломної роботи.
Keywords: методичні вказівки; методичні рекомендації; переддипломна практика; навчальний процес; висококваліфіковані фахівці; магістри