Відтворення танатологічних концептів засобами поетичної мови у творчому доробку Василя Голобородька - Шленьова, Марина Генадіївна (Харківський національний педагогічний університет ім. Г. С. Сковороди, 2013)
У статті розглянута еклектика танатологічних концептів у творчому доробку Василя Голобородька крізь призму його індивідуального світосприйняття та проаналізовано тропи, за допомогою яких він зображує смерть у своїй мовній картині світу.

The article deals with the eclecticism of tanatologic concepts in poetic heritage of Vasile Holoborod’ko through the prism of his individual world-view and with analysis of figures of speech by means of which he represents death in his language picture of the world.
Representation of tanatologic concepts by means of poetic language in oeuvre of Vasile Holoborod’ko
Keywords: танатологічний концепт; троп; смерть; tanatologic concept; figure of speech; death