Фізичні та хімічні основи виробництва - Смирнов, Валерій Олександрович; Білецький, Володимир Стефанович (Східний видавничий дім, 2005)
Розглянуті питання виникнення корисних копалин. Викладені фізичні та хімічні основи і технологія процесів збагачення корисних копалин, аґломерації і брикетування продуктів збагачення, коксохімічного і металургійного виробництва. Розглянуті принципові конструкції технологічного обладнання і його принцип дії. Викладені основні положення охорони навколишнього середовища. Посібник призначено для студентів вузів і технікумів.
Keywords: корисні копалини; гірнича промисловість; машинобудування; металургійне виробництво; залізні руди; охорона навколишнього середовища