Методичні вказівки до практичних занять з навчальної дисципліни "Менеджмент інновацій в міжнародному бізнесі" - Івахненко, Андрій Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Студенти цього курсу ознайомляться з основними моделями інноваційного менеджменту, інструментами для планування і впровадження інноваційних проєктів, а також підходами до оцінки їхньої ефективності. Особливу увагу буде приділено аналізу ролі технологій, інтелектуальної власності та науково-технічного прогресу в розвитку міжнародного бізнесу. Окрім цього, курс висвітлює питання комерціалізації інновацій, оцінки ризиків, що виникають у процесі розробки нових продуктів і технологій, а також методи управління цими ризиками. Значну увагу буде приділено практичним аспектам реалізації інноваційних проєктів у міжнародному контексті, що допоможе студентам краще зрозуміти, як глобальні компанії використовують інновації для досягнення своїх стратегічних цілей.
Keywords: методичні вказівки; практичні роботи; менеджмент інновацій в міжнародному бізнесі; міжнародний бізнес; менеджмент; адаптація; інноваційні продукти; трансфер; науково-технічні інновації