Динамика частотно - временных характеристик изоляционных промежутков телефонных кабелей по результатам диэлектрической спектроскопии - Беспрозванных, Анна Викторовна (НТУ "ХПИ", 2010)
Виконані вимірювання показують, що в більшій мірі спостерігається дрейф тангенса кута діелектричних втрат зразків кабелів, як без заповнення, так і із заповненням серцевини гідрофобними матеріалами. При цьому для часткових місткостей властива позитивна кореляція, а для tgd не спостерігається взаємозв'язок між результатами вимірювань. Це може бути пов'язано з особливостями коротких зразків телефонних кабелів пучкового скручування.

The executed measurement show that in the greater measure drift of a tangent of a corner of dielectric losses of samples of cables, both without filling, and with filling with waterproof materials is observed. Thus for partial capacities positive correlation is inherent, and for dielectric losses there is no correlation between results of measurements It can be connected to features of a short samples of telephone cables.
Keywords: влагозащита кабелей; водоотталкивающие свойства; физико-химические характеристики; электрические характеристики; СЛАУ