Психолого-педагогичні основи гуманізації технічної освіти - Романовський, Олександр Георгійович (НТУ "ХПІ", 2009)
Автор показав співвідношення якості вищої освіти із процессом її гуманізації, розкрив зміст поняття "гуманізація". У статті конкретизовано психолого-педагогічні основи цього процесу та виявлено ефективність формування майбутнього фахівця у вищій технічній школі при вивченні ним циклу психолого-педагогічних дисциплін.

An author showed correlation of quality of higher education with the process of its humanization, exposed maintenance of notion «humanization». In the article the psychological and pedagogical bases of this process are specified and efficiency of forming of future specialist is exposed at higher technical school at the study by it the cycle of psychological and pedagogical disciplines.
Keywords: освіта вища; якість освіти; підготовка професійна; фахівець; школа вища